Acnelan

Acnelan är en effektiv acnebehandling avsedd för att förbättra mild till måttlig acne samt fet och tilltäppt hy. 

Akne är en komplex åkomma där flera faktorer bidrar till uppkomsten, bland annat en rubbning i hur döda hudceller flagnar av, ökad produktion av talg och bakterier i talgkörtlarna. Detta kan leda till att talgkörtlarnas utförsgångar täpps till och det uppstår inflammation som syns som finnar på hudytan.
Akne är ett kroniskt och återkommande hudtillstånd som inte kan botas men kontinuerligt behandlas med passande hemmaprodukter för att bibehålla resultatet, förbättringen kommer successivt.

Acnelan System arbetar på att:

  • Öppna upp tilltäppta utförsgånger
  • Hjälper till att normalisera talgproduktionen
  • Minskar tillväxten av skadliga bakterier i utförsgångarna
  • Motverkar inflammation
  • Påskyndar utlänningen av existerande finnar och pigmentfläckar relaterade till finnar

Acnelan system omfattar såväl klinik- som hemmabehandling. På kliniken behandlas huden med en peelmask som får sitta i några minuter innan den neutraliseras och tvättas av, efter det applicera lugnande serum och sheetmask. Efter peelen kan huden vara något rosig men man kan sminka sig och återgå till jobb och sociala aktiviteter. Solskydd är ett absolut måste!

Efter 2-3 dagar börjar huden flagna, speciellt kring mun och haka. Graden av flagning är individuell och motsvarar i de flesta fall en flagning efter en solbränna.

De första 2 dagar används endast rengöring, fuktkräm och solskyddsfaktor.

Efter 3 dagar återupptar man sin hemmabehandling fram till nästa peeling. I regel krävs det 3-6 peels med 2-3 veckors mellanrum för att uppnå det önskade resultat, men en individuell behandlingsplan sätts upp vid din konsultation. Behandlingen på kliniken går alltid hand in hand med produkter för hemmabruk för att ett optimalt resultat ska uppnås.

Det är viktigt att följa den angivna behandlingsrutinen noga för att uppnå bästa möjliga resultat. Huden kan blir känslig, torr och röd i början av behandlingen. Solexponering bör undvikas och daglig SPF är ett måste.

Ta hand om din kropp

Rekommenderade produkter efter en acnelan behandling