Alltid fri frakt

Melan recovery

Balm med lugnande och återställande egenskaper framtagen för en känslig hud med tillfällig inflammation och rodnad. Den rika texturen av sheasmör lämnar en behaglig känsla till öm och stram hud. Specifikt anpassad för användning efter kraftfullare behandlingar (cosmelan/dermamelan) där ökad risk för postinflammatorisk hyperpigmentering finns. Formulan är berikad ection, en aminosyra som återfinns i mikroorganismer med ett behov att skydda sig för hetta, UV-strålning och höga koncentrationer av salt. Eciton reparerar och förstärker hudens barriärfunktion, skyddar cellerna och bidrar till ökad hydrering i huden.

melan recovery är hypoallergen.   Huvudingredienser

Prebiotika (heptapeptide-4) – gynnar miljön i huden för de goda bakterierna vilket stärker barriärfunktionen och hjälper det naturliga försvaret att fungera optimalt.

Tetrapeptide-2 – skyddar mot oxidation orsakad av daglig exponering från UV-strålning och miljöföroreningar.

Ection – aminosyra som återfinns i mikroorganismer med behov att skydda sig för hetta, UV-strålning och höga koncentrationer av salt. Eciton reparerar och förstärker hudens barriärfunktion, skyddar cellerna och bidrar till ökad hydrering i huden.

 

Sheasmör – rik på essentiella fettsyror som återställer hudens naturliga skyddsbarriär och mjukgör huden.

Squalene – tillför intensivt med näring, stärker hudens naturliga skyddsbarriär och förbättrar hudens elasticitet.

Rödalg – motverkar olika triggers till inflammationer.

Alfa bisabolol – derivat från kamomill. Dämpar känslig eller sensibiliserad hud.

Niacinamide – reducerar hyperpigmenteringar, förbättrar elasticiteten och jämnar ut hudtonen.

Användning 

Applicera morgon och kväll efter rengöring och serum genom att massera in produkten. Följ alltid upp med solskyddsfaktor på dagen.

Användning 

Applicera morgon och kväll efter rengöring och serum genom att massera in produkten. Följ alltid upp med solskyddsfaktor på dagen.

Aqua, Butyrospermum Parkii Butter, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Isodecyl Neopentanoate, Pentylene Glycol, Stearyl Alcohol, Squalene, Candelilla/Jojoba/Rice Bran Polyglyceryl-3 Esters, Glyceryl Stearate, 1,2-Hexanediol, Dimethicone, Cetearyl Alcohol, Bisabolol, Cetyl Alcohol, Ectoin, Inulin, Yogurt Powder, Rhodosorus Marinus Extract, Niacinamide, Sodium Stearoyl Lactylate, Xanthan Gum, Propanediol, Disodium EDTA, Parfum.

Mesoestetic är ett prisbelönt, globalt företag inom hudvård och estetisk medicin. Forskningen som bedrivs är grunden till effektiva produkter som är vetenskapligt beprövade och stöds av tekniska studier. Mesoestetic är världskänt för sina skinboosters, vitamincocktails, kemiska peelingar och produkter för behandling av pigmenteringsproblem samt för sina exklusiva anti-ageing produkter för hemmabruk. Cosmelan® anses vara världens mest sålda klinikbehandling mot hyperpigmentering och melasma.

795 kr